λιμνη πλαστηρα

 

 

 

 

 

Καλύβια Πεζούλας, Λίμνη Πλαστηρα

τηλ.:24410 92966 / 92800

Βρείτε μας στον χάρτη

Που βρισκόμαστε

Οι Αιολίδες είναι χτισμένες στο χωριό Καλύβια Πεζούλας,είναι το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε φτάτονας στην λίμνη Πλαστήρα και αποτελεί το παραλίμνιο χωριό της λίμνης . Η χρονική διάρκεια της ορεινής διαδρομής με το νέο οδικό δίκτυο έχει μειωθεί στα 25’ από την πόλη της Καρδίτσας σε ένα άνετο και ασφαλή δρόμο με προσβασιμότητα όλο το χρόνο. Κατά τους χειμερινούς μήνες ο δρόμος παραμένει ανοιχτός, εφόσον τα Καλύβια Πεζούλας αποτελούν κέντρο δραστηριοτήτων καθώς φιλοξενούν το ιατρείο, το φαρμακείο, το φούρνο και δεκάδες επιχειρήσεις. Το κεντρικό σταυροδρόμι του χωριού αποτελεί σημείο αναφοράς για να κατευθυνθεί κανείς στα γειτονικά χωριά.

 

 

Πως θα έρθετε

Σας προτείνουμε τις καλύτερες οδικές διαδρομές από τα βασικά αστικά κέντρα, καθώς και την ορεινή διαδρομή από την Καρδίτσα για την λίμνη Πλαστήρα και συγκεκριμένα πως να βρείτε τις Αιολίδες.

Διαδρομή Αθήνα – Καρδίτσα

Ακολουθείται την εθνική οδό Αθηνών –Λαμίας. Πριν μπείτε στην Λαμία θα βρείτε μια έξοδο στα δεξιά σας που αναγράφει η σήμανση για ¨Λαμία- Δομοκό -Καρπενήσι¨. Βγαίνετε σε αυτή την έξοδο και διασχίζετε τον περιφερειακό της Λαμίας και κινείσθε πλέον στον αυτοκινητόδρομο E65 (τμήμα Λαμίας – Καρδίτσας).Στην πορεία ακολουθείτε ταμπέλες με σήμανση ” Καρδίτσα -Λάρισα” . Στο ύψος της Ξυνιάδας συνεχίζετε ευθεία και στον κυκλικό κόμβο που θα συναντήσετε  θα πάρετε την κατεύθυνση για ” Καρδίτσα – Τρίκαλα “ , δηλαδή μπαίνετε στον Α3 . Επί του αυτοκινητόδρομου Α 3 ακολουθείτε τις ταμπέλες  για Τρίκαλα. Ακολουθείτε την έξοδο 7 για Καρδίτσα  και θα μπείτε σε 3 κυκλικούς κόμβους  και ακολουθείστε την σήμανση για ” Καρδίτσα -Λίμνη Πλαστήρα” . Μπορείτε να παρακάμψετε την πόλη της Καρδίτσας ακολουθώντας τον περιφερειακό της . Δείτε αναλυτικά παρακάτω την ορεινή διαδρομή .

Διαδρομή Θεσσαλονίκη –Καρδίτσα

Ακολουθείται την νέα εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Περνάτε από την Κατερίνη , διασχίζετε τα Τέμπη και κατευθύνεστε προς την Λάρισα. Η προτεινόμενη διαδρομή του Google map δεν υφίσταται πλέον διότι η έξοδος που δίνει από τον περιφερειακό της Λάρισας πλέον έχει μονοδρομηθεί και απαγορεύεται η αριστερή στροφή. Προτείνουμε την ακόλουθη διαδρομή. Προτείνουμε να μπείτε μέσα στην πόλη της Λάρισας , δηλαδή από την νέα εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης βγαίνετε στην πρώτη έξοδο για Λάρισα δηλ. βγαίνετε στον Ε92 (παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης). Κατόπιν θα μπείτε στην Λάρισα στην 2η ή στην 3η είσοδο προς Λάρισα. Στην είσοδο προς την Λάρισα θα κάνετε αναγκαστικά δεξιά και θα βρεθείτε κάθετα στην κεντρική οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Στο φωτεινό σηματοδότη που θα βρείτε θα στρίψετε αριστερά και θα βρεθείτε επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου (η νησίδα πρέπει να είναι στα αριστερά σας ) .Επί της Ηρώων Πολυτεχνείου σε φωτεινό σηματοδότη θα βρείτε έξοδο προς την Καρδίτσα. Μπορείτε να παρακάμψετε την πόλη της Καρδίτσας ακολουθώντας τον περιφερειακό της. Δείτε αναλυτικά παρακάτω την ορεινή διαδρομή .

Ορεινή διαδρομή για την λίμνη Πλαστήρα

Προτείνουμε να παρακάμψετε την πόλη της Καρδίτσας και να κινηθείτε στον περιφερειακό της Καρδίτσας.

Πριν μπείτε στην πόλη της Καρδίτσας σε φωτεινό σηματοδότη θα στρίψετε αριστερά, ακολουθώντας συνεχώς την σήμανση για το Νοσοκομείο Καρδίτσας. Οποιαδήποτε ταμπέλα δείτε που γράφει ¨ΦΡΑΓΜΑ Ή ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ¨ την παρακάμπτετε(υπάρχει διπλή διαδρομή ).Μόλις βρείτε το Νοσοκομείο(θα πρέπει να είναι στα αριστερό σας) κινείσθε στο ρεύμα σας και συναντάτε το χωρίο Μητρόπολη (είναι το τελευταίο χωριό του κάμπου), το διασχίζετε για λίγο και παραμένετε στο ρεύμα σας. Βγαίνοντας από αυτό ξεκινάει η ορεινή διαδρομή για τα επόμενα 20 λεπτά. Το πρώτο χωριό που θα διασχίσετε είναι τα ¨ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ¨, είναι το χωριό του καταλύματος.

Στο σταυροδρόμι που είναι τα εστιατόρια στρίβεται αριστερά προς την ακτή της Λίμνης Πλαστήρα και θα συναντήσετε το PARKING των Αιολίδων.

Πληροφορίες διαδρομών

Σας παραθέτουμε τις χιλιομετρικές αποστάσεις και την χρονική διάρκεια διαφόρων προτεινόμενων κοντινών προορισμών της λίμνης Πλαστήρα και από τα βασικά αστικά κέντρα

 

Διαδρομές

Απόσταση (Χλμ)

Χρονική διάρκεια (ώρες)

Αθήνα – Καλύβια Πεζούλας

332

3.45

Θεσσαλονίκη – Καλύβια Πεζούλας

251 3.00

Καρπενήσι– Καλύβια Πεζούλας

133 1.30

Καλαμπάκα– Καλύβια Πεζούλας

80 1.30

Περτούλι– Καλύβια Πεζούλας

56 1.15

Ελάτη– Καλύβια Πεζούλας

42 1.00

Να έχετε καλό ταξίδι
Θα είναι χαρά μας να σας φιλοξενήσουμε

 

Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης